Katitzi er historien om jenta som ikke fant seg i å bli diskriminert. Som 8-åring måtte Katitzi gå rundt på bygdene og selge kjeler og som tolvåring rømte hun for å slippe å gifte seg med en eldre gutt.

To skuespillerne skifter rollefigurer fra øyeblikk til øyeblikk og levendegjør historien. Vi får være med gjennom Katitzis øyne, og opplever hvordan det er å være en av roma-folket. Den observant jenta er full av liv, men samtidig en fremmed i en verden hun ikke forstår.

Historien om Katitzis oppvekst tar utgangspunkt i Katarina Taikons selvbiografiske fortellinger om oppveksten i en rom-familie i Sverige på 40- og 50-tallet.

Hennes barnebokskatt teller 13 bøker og er historien om hvordan det er å møte intoleranse og respektløshet bare fordi du er annerledes. Og om hvordan hennes rike slektstradisjon hjalp henne til å bli en forteller som klarte å snu denne holdningen.
Katarina mente at du selv bare kan vise andre respekt når du selv har blitt møtt med forståelse for dine behov. Du har lik rett på verdig behandling som alle andre har, selv om du er eller føler deg annerledes.

Forestillingen kan bestilles. Se Teater Fusentast sin nettside.

Medvirkende

Manus: Ingeborg Eliassen / Jaap den Hertog
Instruktør : Ildevert Meda (Burkina Faso), ferdigstilt av Elin Hassel Iversen
Musikk: Håvard Lund
Scenografi: Gunnar Fretheim/ Jaap den Hertog
Kostymer: Solveig Fugelsøy
Konsulent: Rosa Taikon (Sverige)
Dramaturgi: Jaap den Hertog og Elin Hassel Iversen
Takk til: Ragnhild Schlüter og Michael Langhammer for hjelp og gode råd.

Støttet av Norsk kulturfond og “Nettverket Du Store Verden (trAP.no)”.