Historisk friluftsspill om Håkon Ladejarl og trellen Tormod Kark som fremføres i Korsvika i Trondheim. Dette er en av de mest sentrale fortellinger i Snorres kongesagaer.
Det første Korsvikaspillet var et poetisk tablå som ble framført ved Lade kirkes 800-årsjubileum i 1989 og gjentatt to år seinere. I 1995 skrev Idar Lind nytt manus. Dette ble framført for sjette gang i 2004. Det var også sjette gang Elin Hassel Iversen sto for regien.

Samme år fikk Korsvikaspillet Trondheim kommunes kulturpris.

Å arbeide i Korsvika, prøver i kuling, prøver i finvær, med kanskje hundrevis av badegjester som prøvepublikum er spesielt. Det er også spesielt når en liten skuespiller-gutt avbryter prøven for å fortelle at han har mistet en tann. Eller når skyene på himmelen lager symboler som passer perfekt inn i scenografien, og gir forestillingen en dimensjon ekstra.

Å oppleve samhørigheten mellom alle menneskene, den felles gleden når alt fungerer på scenen, det lille smilet, gapskratten, den alvorlige praten, den store jubelen, overraskelsene folk har laget for hverandre, seriøsiteten alle har i forhold til sin rolle eller oppgave – gir oss alle sammen en felles energi som kan flytte fjell.

Samarbeidet mellom de profesjonelle aktørene og amatørene, samtalen mellom hun som har fylt 70 år og han som nettopp har fylt 7 år; Vennskap, respekt og relasjoner som bygges mellom mennesker.
Å oppleve at folk kommer fra 8- timers jobb for å starte på nye 8 timers frivillig arbeid, som kanskje denne dagen er å grave grøfter til lyskablene utendørs i regnvær, er imponerende.

Det å skape noe sammen driver oss mot målet. Det er vel derfor vi trives så godt, alle vi som arbeider med spel i hele Norge.

Les mer på nettsiden til Korsvikaspillet