Nord-Europas minste teaterscene

enmannsteater for alle aldre

Teater Fusentast sitt spesiallagede titteskapet har 4  glugger, én til hver tilskuer. Hver visning tar ca. 6 – 7 min. og spilles fortløpende i 3 til 5 timer per dag.

Inni titteskapet spilles mikroteater. Jaap den Hertog forteller, gir stemme til utallige karakterer og fører sine små papirdukker ved hjelp av et sinnrikt system av snorer og fremtrekk, lys og lyd, og holder samtidig øyekontakt med ventende lyttende tilskuere.

Hittil har vi laget 4 forskjellige Panopticumforestillinger.
Elin Hassel Iversen har regi/dramaturgi og Jaap den Hertog står for konsept, oppfinnelser, utførelse og spill.
Snekring av Panopticum: Kristin Giske.
Ulike kunstnere er knyttet til de ulike forestillingene.

1000 år i boks

Den aller første Panopticum-forestillingen: 1000 år i boks, ble laget til Trondheims 1000-årsjubileum og viser byens 1000 årige historie på fem minutter.

Forestillingene kan bestilles. Se Teater Fusentast sin nettside for kontaktinformasjon.

Koseputa i Paris

Kalle er helt vill etter Koseputa si. Han klarer seg ikke uten. Ikke engang når han drar til Paris med sin datter Sofie. Alt går bra inntil Koseputa faller ned fra Eiffeltårnet … Her er den utrolige fortellingen om hva som skjer etter putas seilas gjennom luften.

Kalle og Sofie bruker resten av feriedagene sine til å spore opp Koseputa.
Det hender at de befinner seg like i nærheten. Det er vi tilskuerne klar over, men det vet jo ikke de to. Stakkars Kalle er av og til sammenbruddet nær. Sofie holder stort sett motet oppe. Vi følger dem, mens de møter et interessant tverrsnitt av Pariserbefolkningen.

Spilt på norsk, engelsk, fransk, italiensk, engelsk og nederlandsk på festivaler og gjestespill i Norge, Danmark, Nederland, Belgia, Frankrike og Italia.

Medvirkende

Laget etter boka Koseputa i Paris av Arne Norlin og Håkan Jaensson.
Dramatisert og regissert av Elin Hassel Iversen.
Tegninger av Gunna Grähs, bearbeidet for Panopticum av Coby Omvlee.
Produsert, montert og spilt av Jaap den Hertog.

Takk til Kulturrådet for støtte i 2018:
Gjennoptakelse for Brunnen, Sveits og
formidling/gjestespill i Ravenna, Italia.

Titranic

Historien om hva som hendte 6-åringen Ole Myrseth fra Kristiansund under den forferdelige ulykkes-natten, fredag 13. oktober i 1899. For alle fra 5 år.

Vi er på Titran utenfor Frøya i Sør-Trøndelag. Det koker av sild ute på Frohavet. Lille Ole Myrseth fra Kristiansund får være med far på fiske. Så kommer stormen. Denne sanne historien er bygget på det som hendte da stormen overraskende kom og mange fiskere mistet livet i bølgene. Og om hvordan Lille Ole overlevde.

Nora – The Moving Picture Show

For festivalkafé, teaterfoajé o.l., helst om kvelden når alle barn har lagt seg.

Kjente stjerner viser uante sider ved sitt familieliv, i et globalt perspektiv.
På oppfordring fra Ibsen-elskere i Landsforbundet Teatrets venner har valget falt på ”Et dukkehjem” til denne maratonforestillingen på hele 7 min. Panopticumets interiør er blitt omskapt til det Helmerske hjem med tilstøtende herligheter, i god Fusentast-stil.

Helmer er langt ifra en staselig kar, og han har det ikke bra med det. Han ønsker seg utseende til en muskelmann. Dertil trenges plastiske operasjoner i massevis, noe som er svært dyrt. Lerkefuglen Nora skaffer seg et lån for å finansiere de skyhøye operasjonsregningene. For å få tilgang til lån er hun nødt til å forfalske signaturen til sin nylig avdøde far. Men hun må skjule dette med løgn og tarantelladans for Helmer. Vil det vidunderlige skje?

Et Fusentastisk low-tech sensurround lys- og stereolyd-anlegg garanterer en fargerik figurteateropplevelse full av overraskelser for et voksent- og/eller ungdomspublikum. Forestillingen har vært en favoritt på mange internasjonale teaterfestivaler bl.a. på to Ibsenfestivaler ved Nationaltheatret i Oslo. Spilles på norsk, engelsk og nederlandsk.

Titranic 2

Spesialversjon som er tilpasset syke barn. I stedet for fire kikkehull er det her tilrettelagt for tilskuere som er sengeliggende.
Spilles i rolige omgivelser, f. eks. på sykehus, for 1 – 2 barn av gangen.

Medvirkende

Regi, dramaturgi: Elin Hassel Iversen
Skuespiller: Jaap den Hertog
Scenografi, basert på gamle kobberstikk: Gunnar Fretheim
Illustrasjoner og papirdukker: Inka Lill
Oversettelse tysk: Sonja Omvlee
Oversettelse italiensk: Cinzia Marini
Oversettelser til nederlandsk og fransk: Jaap den Hertog

I rollene finner vi:

Helmer: Rowan Atkinson/ Arnold Schwarzenegger
Nora: Pamela Anderson/ Brigitte Bardot
Fru Linde: Liv Ullmann
Krogstad: Sean Connery
Dr. Rank: John Lennon
Barna: Michael Jackson, Shirley Temple, Macauley Caulkin

Medvirkende

Regi, dramaturgi: Elin Hassel Iversen
Skuespiller: Jaap den Hertog
Scenografi, illustrasjoner til dukkene: Leiken Vik
Scenografiassistent: Alex Aga Ulvestad